WOLF introduceert HR-WTW unit CRL 3500

Succesvolle serie verder uitgebreid   

De HR-WTW units type CRL van WOLF zijn vanaf nu verkrijgbaar in nog meer varianten. Met de komst van de CRL 3500 komt WOLF Energiesystemen met een nog breder toepasbare reeks. De unit is geschikt voor een luchthoeveelheid tot 3500 m³/h.

 

Hoog rendement

Het warmtewiel van de CRL heeft een rendement tot 90% en is verkrijgbaar als condensatie-, enthalpie- of sorptierotor. Uniek aan de CRL is de speciale warmtewiel afdichting met labyrint waardoor luchtlekkage over het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%.

 

Luchtkwaliteit

De CRL kan uitgevoerd worden met een constante druk- of volumestroomregeling. Het variabel regelen van de luchthoeveelheid op basis van luchtkwaliteit of CO² behoort ook tot de mogelijkheden. De CRL is voorzien van hoogwaardige plissé paneelfilters, naar keuze in de klasse M5, F7 of F8 en ontworpen conform hygiëne richtlijn VDI-6022, VDI-3803 en EN-13779.

Flexibiliteit
Er zijn uitvoeringen voor binnen- en buitenopstelling. De uitvoering voor de binnenopstelling is verkrijgbaar met alle luchtkanaalaansluitingen op de kopse zijden (horizontale uitvoering) en in een variant waarbij de bovenste aansluitingen bovenop de unit zijn geplaatst (diagonale uitvoering). De positie van de toe- en afvoer, de bedieningszijde en de locatie van de kleppenregisters kan naar wens worden geselecteerd (uitgezonderd parallelle luchtrichting).

Uitbreidingsmogelijkheden
De CRL serie kan met diverse modules worden uitgebreid, zoals geluiddempers, na-verwarmer, koeler of change-over batterij. Bijzonder is dat de CRL-3500 ook uitgerust kan worden met een recirculatieklep voor het versneld opwarmen van het gebouw.

Energiebesparing
De serie is daarnaast leverbaar met de luchthoeveelheden 4800, 6200 en 9000 m³/h. De CRL heeft een zeer gunstige Total Cost of Ownership (TCO) dankzij de lage luchtsnelheid en energiebesparende en traploos regelbare EC-ventilatoren. Afhankelijk van de selectie voldoet de CRL zowel aan de ErP-2016 en ErP-2018 eisen. De serie is Eurovent gecertificeerd en komt dankzij het Energielabel A in aanmerking voor de EIA subsidie regeling.

Uitgebreide regeling
De CRL serie is voorzien van een compleet bekabelde regeling en kan uitgebreid worden met een communicatiemodule (BACnet, ModBus, Lonworks, KNX of Ethernet) voor koppeling aan een gebouwbeheersysteem. De meegeleverde bedienmodule kan ook gebruikt worden voor bediening op afstand. Indien gewenst kan een extra afstandsbediening met display worden aangesloten.