Nieuwe generatie landscape zonnecollector TopSon F3-1Q

De Europese top qua energieopbrengst  

Het assortiment van Wolf Energiesystemen biedt twee aparte thermische zonnecollectoren voor horizontale of verticale opstelling, zodat het rendement voor iedere situatie wordt geoptimaliseerd. Wolf introduceert de nieuwe generatie verticale collectoren met een nog hogere opbrengst. De thermische zonnecollectoren van Wolf zijn voorzien van het Solar KEYMARK certificaat en behoren tot de Europese top qua energieopbrengst. Dit is te danken aan de speciale hoog selectieve coating op de absorber van de collector, waardoor gedurende het hele jaar een maximale opbrengst wordt bereikt. 

 

De Wolf TopSon F3-1Q high performance vlakke plaat zonnecollector is gemaakt van ecologisch verantwoorde en ongemengde materialen, die toekomstbestendig zijn en gemakkelijk kunnen worden gesorteerd en gerecycled. De volledig afgesloten diepgetrokken behuizing uit één deel waarborgt een lange levensduur. Door de opbouw uit één deel wordt lekkage voorkomen, zoals vaak voorkomt bij collectoren opgebouwd uit meerdere delen. Dankzij de vormgeving van de aluminium achterzijde ontstaat een zeer robuust en stabiel geheel met een zeer laag gewicht van 41 kg, wat de montage vereenvoudigt.

 

Het warmteverlies wordt geminimaliseerd door de 60 mm Rockwool thermische isolatie met additionele isolatie aan de zijkanten. De meander garandeert een gelijkmatige volumestroom en effectieve werking ook in de lage volumestroom modus. Het veiligheidsglas met een dikte van 3.2 mm is hagelslag veilig volgens EN-12975, thermisch voorgespannen en heeft een verbeterde lichtdoorlaatbaarheid. De EPDM seal uit één stuk garandeert een solide afdichting. 

 

Meerdere collectoren kunnen eenvoudig gekoppeld worden door middel van de compensatoren. Tot vijf collectoren kunnen vanaf één zijde worden aangesloten en  een veld kan bestaan uit tien collectoren door deze aan twee zijdes aan te sluiten. Uiteraard kunnen grotere systemen met meerdere velden worden toegepast voor grote installaties voor bijvoorbeeld hotels, appartementen, zwembaden of sportcentra.

 

 De zonne-energiesystemen van Wolf beginnen bij voorraadvaten van 300 liter met 2 collectoren tot systemen met een meerlagen-buffervat van 1000 liter met 6 collectoren. Vanaf 500 liter zijn er systemen ook geschikt voor CV-ondersteuning. Wolf biedt zonne-energiesystemen met voorraadvaten tot 5000 liter en systemen tot honderden collectoren.

 

De zonne-energiesystemen van Wolf komen uiteraard in aanmerking voor de zeer aantrekkelijke ISDE subsidie regeling, welke is ingegaan per 1 januari 2016.